Voedselspeurtocht in Friesland

Lopend, fietsend of met de auto, in de buurt of in de natuur, in Friesland is veel te zien. Maar weet jij ook waar je het lekkerste fruit of honing kan vinden. Wie weet wel bij de boer in de buurt!

Ga deze vakantie op onderzoek uit met bijvoorbeeld jouw opa of oma naar deze bijzondere plekken. Wat vind jij onderweg en wat voor lekkers kan je ermee allemaal van maken?

Maak gebruik van de tekening die hieronder staat en kleur in wat jij hebt gevonden. Je mag in de openstaande hokjes zelf iets tekenen:

Door producten te kopen bij lokale bedrijven, steun je ze niet alleen, je weet ook waar het vandaan komt en hoe het gemaakt is. In tegenstelling tot de lange reis die producten vaak moeten afleggen tot ze eindelijk in de supermarkt terecht komen, krijg je jouw appel rechtstreeks van het land. Dit is niet alleen lekker, maar ook duurzaam. Wat weer bijdraagt aan een gezonde leefstijl. 

Deel jouw verhaal! Welke reis heb jij gemaakt om al het lekkers te verzamelen? Wat ben je tegengekomen? Wij zijn erg benieuwd, stuur je verhaal op naar info@sybonline.nl
Voor tips kijk dan op de website: www.eetbaarfryslan.nl 

Ben je benieuwd hoe hoog jouw weerstand en dat van je kind is?